Атанас Бобоков остава в ареста, съобщава Нова телевизия.

Решението е на Апелативния специализиран съд.

Бизнесменът ще остане в ареста поне до следващия вторник. Тогава пред магистратите ще бъде представена тройно-съдебна експертиза, в която ортопед-травматолог, хирург и физиотерапевт щедадат становища дали той може да се лекува в домашни условия, каквото показва последната му медицинска експертиза, изготвена от болница "Лозенец", или може да бъде лекуван в МВР болница, както настояват от държавното обвинение.

Атанас Бобоков: Аз съм индустриалец, не съм бандит

Атанас Бобоков: Аз съм индустриалец, не съм бандит

Бизнесменът подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не "чичо от село"

На днешното заседание стана ясно, че от септември Атанас Бобоков и брат му Пламен Бобоков са освободени от ръководството на двете управлявани от тях дружества. Прокуратурата обаче поясни, че това няма да попречи на обвиненията срещу тях.

Припомняме, братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас Бобоков се оттегли от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат".