"Какъв боклук, бе, хора, аз съм индустриалец, не съм бандит. Арестът ми е като шок", коментира Атанас Бобоков в изказване пред Апелативния специализиран съд, където се гледа мярката му за неотклонение, пише "24 часа".

Бизнесменът Атанас Бобоков, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и още четирима са обвинени за организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци.

"Моята цел не е рециклирането, а пазарите. Затова съм дал пълна свобода на Богданов да търси машини", обясни Бобоков по повод на Васил Богданов, който е бивш негов изпълнителен директор и свидетел по делото, както и обвиняем.

Бобоков подчерта, че акционерите били сериозни хора, а не "чичо от село" - банка, пенсионни фондове. Арестът попречил и на купуването на завод в Тунис и на откриването на предприятие във Враца.  С конкретен пример, че за неговото производство му е нужно олово, той обясни открития внос от Италия.

По повод откритите преписи от книгата "Богатите българи" върху гърба на снимка, иззета от неговия дом той заяви, че не е олигарх, а списъкът са негови записки, водени, докато е чел книга за богатите българи. 

По повод публикуваните вчера от прокуратурата показания на Богданов Бобоков обясни, че бившият му служител е сред най-платените във фирмата. Годишно получава 100 000 лв. от заплата24 000 лв. от работата си във борда и 150 000 лв. от премии

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Спецакция в дома и фирмата на Пламен Бобоков 

Иззети са вещи и документи

Припомняме, че по-рано днес се проведе заседание за определяне на мярка за неотклонение на бизнесмена при обжалване Атанас Бобоков и още четирима обвиняеми.

Братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков бе освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас Бобоков се оттегли от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат".