Бизнесменът Атанас Бобоков и още четирима обвиняеми ще бъдат доведени в Апелативния специализиран наказателен съд по време на заседанието за определяне на мярка за неотклонение, пише "24 часа".

В началото на заседанието те се включиха по видео връзка от ареста на "Г. М. Димитров" и "Майор Векилски". Обвиняемите поискаха да присъстват лично в съдебната зала, което наложи процесът да се отложи с 10 минути.

Пред съда, Атанас Бобоков обясни, че не знае какво значи олигарх и че арестът му е попречил на бизнеса.

Проверяват и антиките на фондация "Братя Бобокови"

Проверяват и антиките на фондация "Братя Бобокови"

ВАП и възложила проверката на Министъра на културата

Извън залата прокурор Генка Брезашка обясни, че групата с членове братя Бобокови, бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков и още четирима е действала от 2014 до 2020 г.

По делото е разпитан и зам. министърът на околната среда Николай Кънчев.

Прокуратурата представи още три тома нови доказателства. Това са разпити на бившия управител при братя Бобокови - Васил Богданов, и още двама свидетели. 

Прокуратурата пусна протокол от разпит на обвинен с Бобокови

Прокуратурата пусна протокол от разпит на обвинен с Бобокови

По повод тиражираните поредни неверни обстоятелства

Припомняме, братята Атанас и Пламен Бобокови бяха обвинени заедно със бившия вече зам.-министър на околната среда Красимир Живков в организирана престъпна група по аферата с внос на боклуци.

Съдът остави в ареста Атанас Бобоков, а Пламен Бобоков беше освободен срещу парична гаранция от 1 млн. лв. Атанас Бобоков се оттегли от поста главен изпълнителен директор на българската "Монбат". 

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Каракачанов познавал братя Бобокови като работливи хора

Нямал нерегламентирани връзки с тях, въпреки, че бил кум на Пламен Бобоков