Не са изключени смени на ръководни служители в системата на МВР. Това стана ясно от думите на новия служебен министър на вътрешните работи Атанас Илков пред БНР.

Той заяви, че евентуални промени в ръководството на МВР ще се правят след внимателен анализ на работата. "Искам много прецизно да бъде правена всяка такава промяна. Ще се въздържам от прибързани смени на ръководители, без да съм сигурен, че те не са изпълнявали своите задължения ефективно и законосъобразно, така че - ще има, но те ще бъдат козметични, така че да не създаваме допълнителен стрес в системата. Тя е достатъчно стресирана", обясни Илков.

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Радев ще следи чий е вътрешният министър Атанас Илков

Въпреки че има правителство, политическата криза не е отминала

Стана ясно още, че в МВР ще се проведе национално съвещание през следващата седмица.

За съмненията на ПП-ДБ, че Атанас Илков ще е проводник на интересите на Делян Пеевски, той коментира, че преди да бъде избран за вътрешен министър с него е разговарял само служебният премиер Димитър Главчев. "Аз съм номиниран от премиера Главчев. Единствено той е разговарял с мен. В разговора ми беше направено това предложение, което аз приех на следващия ден, така, че това е единственият разговор, който е воден с мен", увери вътрешният министър.

Божидар Божанов: Единствената възможна коалиция е анти Пеевски

Божидар Божанов: Единствената възможна коалиция е анти Пеевски

ПП-ДБ дават на Атанас Илков данни за купуване на гласове и чакат да ги изненада