Според прокуратурата почеркът на похитителите на Гунински е близък до този на похитителите на Киро Киров и Вене Сотиров.

Припомняме, Киров бе освободен след плащане на откуп, докато съдбата на Вене Сотиров още е неизвестна.

След снощното похищение главният прокурор Велчев призна, че засега действащите групи за отвличания водят по резултат прокуратурата, заради добрата си организираност. Той призна и че похитителите стават и все по-жестоки.

Официалната статистиката е, че само за последните три години има 16 отвличания в района на София. Само едно от тях е разкрито - на Александър Краузе.

"Изводите са лоши - нямаме особена разкриваемост на случаите на отвличания. Но нека не бързаме", заяви главният прокурор Борис Велчев и увери, че органите работят усилено и имат все повече резултати.

Припомняме, снощи от Студетнски град бе отвлечен 20-годишният Румен Гунински.

Студентът от НСА разхождал кучето си, когато от причакващ го бял микробус слезли няколко души, нанесли удари на приятеля му, а Румен качили насилствено в микробуса.

До момента няма данни за поискан откуп. Това потвърди и бащата на Гунински, който е общински съветник в Ботевград, а част от бизнеса му са три бензиностанции.

Вътрешният министър Цветанов не изключи вероятността отвличането да е и във връзка с предстоящите избори за кметове, тъй като Гунински старши е обмислян за кандидат-кмет на Правец от БСП.