Българка е убитата жена в оживен супермаркет в Германия, съобщава bTV.

Припомняме, криминалният случай е от понеделник вечерта и се е случил в Рейн-Майн.

По първоначална информация мъж е нахлул в супермаркета, прострелял е сънародничката ни, която е работила там като касиерка, и се е самоубил. Твърди се, че 48-годишният нападателят и 38-годишната жена са имали връзка. И двамата са български граждани.

Местни медии съобщават, че жената се е притеснявала да не бъде убита от мъжа.

"Той я разби. Не я остави на мира. Тя ми каза - в един момент ще отида на работа и няма да се прибера. Той ще дойде и ще ме убие", разказа пред "Билд" братът на убитата.

Присъствалите на местопроизшествието клиенти и служители не са пострадали.

Кървава драма в германски супермаркет

Кървава драма в германски супермаркет

Полицията разследва стрелбата

Убитата българка била отговорен служител, отличен приятел и винаги положително настроена. По този начин я описват колегите и приятелите ѝ пред "Билд".

В продължение на месеци тя отчаяно се опитвала да се защити от бившия си приятел, който я преследвал.

Около 19:15 часа в понеделник мъжът влязъл в супермаркета и отишъл в складовата част на магазина, където открил потърпевшата. Между тях избухнал скандал, той извадил оръжие и я застрелял, след което се самоубил.

Братът на убитата жена разказа, че убиецът ѝ я е преследвал над една година. Тя многократно е подавала жалби в полицията и е успяла да се сдобие с ограничителна заповед след инцидент, при който мъжът нахлул в апартамента ѝ и се опитал да я удуши. На 15 февруари трябвало да се проведе първото дело по този инцидент.

Сънародничката ни живеела в Германия от 2011 г., като в последната една година е работила в хипермаркета. За да получи по-бързо гражданство и възможност да остане за постоянно в страната, тя полагала големи усилия да научи езика.

Тя имала връзка с убиеца си в продължение на пет месеца, но след почивка в България миналото лято са се разделили окончателно.