Престъпна група, организирала трафик на хора и кражби в Испания, представи разследване на Нова телевизия. Бандата работи най-малко от година в поне три държави на два континента, уточниха от медията.

Престъпната група е съставена изцяло от българи. Част от жертвите са непълнолетни момичета, продавани от родителите си, за да работят като джебчийки. Според испанските власти начинаещите се купуват за по 20 000 евро, а по-опитните - за 30 000.

Осъдиха 6 българи в Швеция за трафик на сънародници за просия

Осъдиха 6 българи в Швеция за трафик на сънародници за просия

Примамвали ги с по-добри условия за живот от България

Шефът на групата, уличен в трафик на жени за проституция и кражби, е Методи Борисов. Живее в Испания от 17 години. Той осигурява и квартирите, в които живеят крадлите. Апартаментите са окупирани. Те са собственост на банки, тъй като хората, които са искали да ги купят, не са покривали редовно вноските си за лизинг.

Момичетата плащат наем за ползваните квартири. В някои от тях живеят по 20 души, като се редуват - докато половината са на работа, другата половина си почива в съответния апартамент. След това се сменят.

340 българи са жертви на трафик за първата половина на годината

340 българи са жертви на трафик за първата половина на годината

Най-много са жертвите на сексуална и трудова експлоатация в ЕС

Властите в Испания не знаят какъв процент от "заработеното" остава за българките.

След продължило една година разследване през май 2018 г. испанската полиция задържа 41 българи, 12 от които са непълнолетни. Децата живеят в Испания легално - напуснали са България с безсрочни пълномощни от родителите си. В документите не е посочено име на придружител. Жертвите са от различни градове у нас - Ямбол, Бургас, Велико Търново, Плевен, Перник, Стара Загора.

Децата, младите жени и хората с по-ниска интернет култура са обект на трафик на хора

Децата, младите жени и хората с по-ниска интернет култура са обект на трафик на хора

Ако сте в беда в чужбина, потърсете полицията, дори да нямате документи, съветват от Комисията

Припомняме, през юни стана ясно, че българите, принуждавани да просят в Тулуза, са били жертви на зверски издевателства. Те са принуждавани да пият големи количества алкохол, за да са по-лесно манипулируеми.