Българска институция е станала жертва на международната хакерска атака, съобщи БНР. За случая вече са уведомени службите, работещи срещу престъпленията в интернет.

За момента от МВР и ГДБОП не коментират и не потвърждават официално новината, нито се съобщава коя е ударената от хакерите институция.

Източници от вътрешното министерство са обяснили пред БНР, че до момента у нас засегната от хакерската атака е именно родна институция.

По случая работят в ГДБОП и в ДАНС, където има отдели за борба с интернет измамите и хакерските атаки.

От вчера експерти по киберсигурност в ГДБОП съветват да бъдат предприети стъпки за защита.

ГДБОП предупреждава за компютърни атаки с вирус

ГДБОП предупреждава за компютърни атаки с вирус

Британски специалист по информационна сигурност е ограничил разпространението на заразата

Препратки към обновяванията за различните версии за операционната система Windows за защита от WannaCry може да намерите на предоставени от ГДБОП на следният адерс - https://lekarstvo.com/protection_from_WannaCrypt.html

Разпространението на вируса, наречен WannaCry - ransomware, който блокира повече от 200 000 и порази над 150 държави по света се забави в почивните дни. Светоени експерти по киберсигурност предупреждават, че това може да е за кратко и от днес или съвсем скоро може да очакваме нова вълна от кибератаки.

Нова вълна световни кибератаки от понедлник?

Нова вълна световни кибератаки от понедлник?

Правителства и частните охранителни фирми очакват кибервируса да продължи

Софтуерни копании очакват хакерите да променят злонамерения код, използван при нападението в петък, като възстановят способността му да се самовъзпроизвежда.