Въоръжен обирджия нахлу в сливенска банка и взе заложници, съобщава МВР.

В офиса има 7 жени, работещи в банката, като при влизането си нападателят стрелял и ранил един от охранителите, който впоследствие беше изнесен от свой колега и закаран в болница.
Състоянието му е тежко, като раната е в областта на сърцето и вероятно ще му бъде направена операция.

Целият район е отцепен от полиция. Стана ясно, че малко преди 19 часа на мястото е пристигнал от София и Специализираният отряд за борба с тероризма. Там е и тричленен екип за преговори от Института по психология на МВР.

Нападателят влязъл в клона на "Инвестбанк" около 16:00 часа. Според информация на "Нова Телевизия" той е наркозависим и не е имал идеята да взема заложници.

Офисът се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града, на 20 метра от пешеходната зона, съобщават от Сливенинфо.

Създаден е щаб, който ръководи операцията по справяне с инцидента. На мястото е и главният секретар на МВР Калин Георгиев.

По непотвърдена информация похитителят е поискал пари, както и оттегляне на полицаите. В началото той използвал за посредник служителка на банката, но след това излязъл на няколко пъти сам и стрелял по полицейските коли, съобщи БНТ.

След 16 часа гардовете на областна управа са спрели движението на служители и клиенти. Служителите са блокирани в сградата. На няколко пъти се е чула стрелба. Освен полицаи, на място са и частни охранители.

Инвестбанк обслужва община Сливен. В клона й в центъра на града работят не повече от 8 души. На място винаги има двама гардове.

"Вчера са преведени парите на Община Сливен, а „Инвестбанк" обслужва община Сливен.  Това са парите на администрацията, училища, детски градини и всички делегирани дейности, които общината плаща. Трябва да са около милион лева, но не може да се кажа колко точно; като си правя сметка - образование, културни, институти, детски ясли, заплати на персонала", каза областният управител Марин Кавръков.

Според него грабителят е имал предварителна информация, че парите ще бъдат в банката днес.

Шефката на "Инвестбанк" Петя Славова отрече тази информация и обясни, че днешният ден е бил нормален и в банковия клон не е имало необичайно много пари.