Барети, специализирани части, редови полицаи и дори ловджии са тарашили над 30 адреса в издирването на заподозряния за убийството на 38-годишната Милена Шишкова в Костенец. Това съобщиха от МВР за "Монитор", откъдето поясниха, че са включили в акцията по търсенето на Стоян Зайков дори и горските стражари.

Милена от Костенец починала след жесток побой

Милена от Костенец починала след жесток побой

Продължава издирването на заподозрения за убийството

Мъжът не ползвал мобилен телефон, таблет или каквото и да е друго електронно устройство, което затруднявало търсенето му. Местните обаче знаели, че той имал навика да си прави заслон в гората покрай Костенец или да отсяда в къщи на приятели. Именно заради това бил разширен и обхвана на издирването му, в което включил дори хеликоптер. Търсенето му продължава вече трети ден, като до края на вечерта в неделя той не беше октрит, въпреки изключително активния тараш дори на хижите в района.

Откриха мъртва 38-годишна жена в Костенец
Обновена

Откриха мъртва 38-годишна жена в Костенец

Полицията издирва 43-годишен мъж за убийството

Граждани пък подали около 10 сигнала на 112, че са забелязали човек, приличащ на Зайков. Информацията им обаче не помогнала особено на издирващите, тъй като такъв "обект" не бил открит в районите, за които ставало въпрос в съобщенията.

Стана ясно, че през годините Стоян Зайков се е укривал на подобни места, след като е извършвал редица други престъпления. По-рано през деня съседи, които са близки на родителите на Стоян, споделиха, че не вярват той да е извършил убийството.

"Не сме го виждали отдавна. Нямаше от какво да се страхуваме. Той по нищо не показваше, ако е той, че може да направи подобно нещо. Тоест, отношенията им по никакъв начин не показваха, че може би е той", разказаха те.

38-годишната Милена Шишкова беше намерена убита близо до дома й в Костенец на 10 май. Тя е била простреляна от упор в главата с два куршума от пистолет в близост до къщата, в която живеела след като се разделила със заподозряния за убийството Стоян Зайков. По последни данни преди убийството е била завързана и пребита от нападателя си.

Жертвата се оплаквала, че през последните няколко дни заподозреният я преследва. Това коментира нейната сестра Славяна Шишкова след като даде показания пред полицията. Тя беше категорична, че не може да става дума за любовен триъгълник, защото Милена не е имала връзка с друг мъж.