Временно се ограничава тежкотоварното движение по автомагистралите и основните пътища, за да може снегорините да си свършат бързо, качествено и на време работата.

Това обясни регионалният министър Николай Нанков след контрола за зимната обстановка. Вчера е имало редица катастрофи.

АПИ, Борисов и Нанков са гневни на дупките по пътищата

АПИ, Борисов и Нанков са гневни на дупките по пътищата

Има затруднения и никой не е Господ да изсуши пътищата, реагираме на време, коментира обстановката инж. Дончо Атанасов

Нашата основна цел е здравето, живота на хората, изтъкна министърът. Не трябва да има бедстващи. Ако в североизтока обстановката се усложни и цели пътища ще се затварят. В момента обстановката е нормална, но при зимни условия, смята министър Нанков.

При зимни условия хората да се съобразяват с тях. Шофьорите трябва да са концентрирани и с повишено внимание. Няколко инцидента тази година с камиони са затворили аутобаните.

Вчера портокали са задръстили АМ "Хемус", нищо че трасето е било изчистено. Нямало предпоставка за инцидента. Иначе Николай Нанков увери, че държавата ще се погрижи и за дупките по пътищата.

Сняг, дъжд и поледици по пътищата

Сняг, дъжд и поледици по пътищата

Температурите са в интервала от - 8° до 5°...

Нека да изсъхне асфалта, организацията е създадена, каза министърът. Глобалната ни политика е да не говорим за запълване на дупки, подчерта Нанков. Амбицията му е пълна рехабилитация на пътищата. Трябва да гарантираме, че няма да има бедстващи по пътищата, сподели Нанков. Да се следи прогнозата за времето, съветва още той.

Половината пътища в България - в лошо или в много лошо състояние

Половината пътища в България - в лошо или в много лошо състояние

Около 100 млн. лв. годишно отивали за запълване на дупки

Същевременно от Агенция "Пътна инфраструктура" информират, че републиканските пътища са проходими при зимни условия. Над 850 снегорина чистят настилките. Най-много сняг е валял в областите Ловеч, Велико Търново, Търговище и Русе.

Областните пътни управления и снегопочистващите фирми работят на 24-часов режим и предприемат всички необходими действия за осигуряване проходимостта на републиканската мрежа при зимни условия, увериха от АПИ.