Безспорни са доказателствата на МВР, че Росен Ангелов е извършителят на шесторното убийство в Нови Искър, заяви министърът на вътрешните работи Валентин Радев след днешния КСНС.

Предстои утре МВР и Прокуратурата да обявят първоначалните заключения от разследването.

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Петър Христов се притеснявал от "Наглите", сподели Цветанов

Христов не е искал охрана и не се е тревожил за бизнеса

"С частта от доказателствата, които са безспорни в момента - тъй като има над 90 (вече спрях да ги броя - 94-95 сигурно станаха ) експертизи - не са готови всичките, но основните, на които се обосновава нашето заключение, че това е убиецът, се готови и всичко това ще бъде казано", обясни министър Радев.

Министър Радев изтъкна, че през 2016 г. процентът на разкритите убийства бил 85%, а през 2017 г. само едно убийство не било разкрито. Той не пожела да гнерализира.

Силовият министър държеше да отбележи, че МВР и съдът работят заедно и няма разделение.

МВР-шефът нарече убийството на бизнесмена Петър Христов "емблематиен случай". Той го сравни с покушението срещу данъчният Иво Стаменов миналия месец.

Марковски се усъмни, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Марковски се усъмни, че Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър

Блудник педофил нямало как да извърши подобно престъпление

"Случаят е емблематичен, както и разстрелът", заяви Радев.

"Това много ни притеснява. Правим всичко възможно да бъде разкрито как е станало и всички доказателства, които са събрани в момента - част от тях са разбира се, в лабораториите, другите се обсъждат", коментира вчерашното убийство силовият министър. Той обясни, че се разпитват и най-близките на Христов. Към момента няма информация бизнесменът да е бил заплашван.