Убитият Петър Христов бил притеснен заради разкритото за него по "Наглите", сподели Цветан Цветанов - председател на ПГ на ГЕРБ след заседанието на КСНС.

Безспорно Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър, заяви силовият министър

Безспорно Росен Ангелов е убиецът от Нови Искър, заяви силовият министър

Убийството на Петър Христов е емблематичен случай

Убитият бизнесмен Петър Христов не е бил член на ГЕРБ, бил е симпатизант. Христов е бил един достоен човек. През 2007 г в първата европейска кампания на ГЕРБ е дарил средства, което е декларирано пред Сметната палата. Това стана ясно от думите на Цветанов.

Цветанов припомни, че по времето когато е бил вътрешен министър Христов е помогнал с гражданската си позиция за разкриването на тежки криминални престъпления.

Времето и мястото на убийството на Петър Христов не са случайни

Времето и мястото на убийството на Петър Христов не са случайни

Влади Въргала: Нормално е Христов да е имал връзки с Цветанов

"В тази връзка аз мисля, че може би в момента има ответна реакция и това, което е споделял пред мен е, че единственото му притеснение е всичко това, което се разкри за него по случая "Наглите", изтъкна Цветанов.

Той изрази убеденост, че ще бъде задържан извършителят и ще се знае какъв е мотивът за престъплението.

По думите на Цветанов, ако мотивът е ответна реакция на "Наглите", това не е добър знак за държавата. Христов никога не е искал охрана и не е имал притеснения относно бизнеса си.

Цветанов припомни, че Христов е бил човекът, помогнал на Мануела Горсова и един от дарителите във Велико Търново, като никога не е търсил публичност за това, което прави.

Припомняме, разследването около убийството на бизнесмена Петър Христов продължава. Христов беше разстрелян показно вчера сутринта пред офиса си. Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален. Днес стана ясно, че Петър Христов е застрелян с професионално оръжие - чешки картечен пистолет "Скорпион". В района на убийството видеокамерите на са работили.

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Не вижда в убийството политически контекст

Пряк свидетел на убийството става шофьорът на Христов. След като бизнесменът е бил застрелян, шофьорът му го откарал веднага във Военномедицинска академия. Въпреки усилията на докторите да стабилизират Христов, той умира около 10:40 часа - по-малко от час след престрелката.

Властите разследват няколко версии за убийството на 49-годишния мъж, но основната е, че нападението е свързано с бизнеса му. Владислав Карамфилов - Въргала, който е близък приятел на застреляния мъж изтъкна, че Петър Христов никога не е участвал в някоя от групировките - "Никога не е бил мутра".

Името на Петър Христов се спрягаше в близкото обкръжение на Цветан Цветанов.

Отмъщение е логична версия за убийството на Петър Христов

Отмъщение е логична версия за убийството на Петър Христов

В България няма стабилно разследване

Според Варгала разстрелът е извършен от човек, който има необходимост "да клати държавата". Влади Въргала не изключва възможна причина за убийството на Христов да е именно заради помощта му при разкриването на бандите на "Наглите" и "Килърите".