"Времето и мястото на убийството не са избрани случайно". Това заяви в ефира на Нова Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията.

Безлов напомни, че Петър Христов е много противоречива личност. Като млад бизнесмен Христов е притежавал охранителната фирма "Дито" ООД, която охранява най-големите захарни заводи у нас.

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Убийството на Петър Христов - удар срещу управлението, убеден Румен Петков

Не вижда в убийството политически контекст

Журналистът Анна Заркова пък обясни, че има защо личността на Петър Христов да е интересна. "За пръв път неговото име се появява в медиите през 1993 г. Той е интересен за медиите като част от борческата империя. И сам той се определя като част от нея", изтъкна тя.

Припомняме, разследването около убийството на бизнесмена Петър Христов продължава. Христов беше разстрелян показно вчера сутринта пред офиса си. Бизнесменът е получил осем куршума в гърдите, а последния е бил фатален. Мъжът умира малко след като е закаран във ВМА. Властите разследват няколко версии за убийството на 49-годишния мъж, но основната е, че нападението е свързано с бизнеса му.

Николай Милаковски, кмет на Самоводене - селото, в което е израснал бизнесменът- разказа пред медията, че Христов не е показвал притеснения за сигурността си. "Той идваше в Самоводене без охрана. Само веднъж съм го виждал с шофьор тук", обясни Милаковски и допълни за застреляният, че е бил "един изключително хубав, приятен и лъчезарен човек". По думите на Милаковски стана ясно, че Христов е помагал с дарения в общината.

Отмъщение е логична версия за убийството на Петър Христов

Отмъщение е логична версия за убийството на Петър Христов

В България няма стабилно разследване

В Самоводие днес е ден на траур.

Пред bTV убийството на бизнесмена коментира Владислав Карамфилов - Въргала, който е близък приятел на застреляния мъж. По думите му става ясно, че Петър Христов никога не е участвал в някоя от групировките. "Никога не е бил мутра", отсече Въргала.

Бизнесменът се ползва с добро име във Велико Търново. Повече от 10 години Христов активно взима участие в събития значими за региона и не криеше връзките си с ГЕРБ. Името му се спрягаше близко до председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. По този въпрос Въргала коментира, че всичко това е нормално.

"Той е бизнесмен от Велико Търново. Цветан Цветанов е депутат от Велико Търново - нормално е един от успешните бизнесмени да има връзка с местното управление. Христов не е протеже на ГЕРБ", отсече Влади Въргала.

Според него разстрелът е извършен от човек, който има необходимост "да клати държавата". Влади Въргала не изключва възможна причина за убийството на Христов да е заради помощта му при разкриването на бандите на "Наглите" и "Килърите"