Една от версиите за смъртта на бизнесмена Петър Христов е отмъщение. Това заяви бившият следовател Андрей Цветанов в ефира на Нова.

"Убийството е показно и безцеремонно. Улицата правораздава и това е най-лошото нещо, което се случва. Имаме повече от 180 неразкрити убийства, което означава, че няма стабилно разследване", изтъкна Цветанов.

Логично е една от версиите за убийството да е отмъщение, допълва бившият следовател.

Припомняме, тази сутрин показно беше застрелян бизнесмена Петър Христов. 49-годишният мъж беше прострелян в гърдите и почина минути след престрелката.

По думите му е нужно да бъде променен начина на работа на прокуратурата. Осен това България се нуждаела и от добри специалисти в полицията. "Трудно се работи по поръчковите убийства", каза още Цветанов.

Андрей Цветанов направи коментар и за шесторното убийство в Нови Искър.

"Лично аз имам резерви, че тези убийства са свързани с такъв несериозен мотив. Това най-вероятно е поръчково. Не може шест човека да бъдат убити ей така заради някаква предполагаема любов", отсече Цветанов.

Припомняме, петима души бяха открити застреляни в дома им в Нови Искър на втория ден от януари 2018 г. Открити бяха баща, син, дъщеря на съпругата, младеж - неин приятел и възрастна жена - майка на съпругата. Ден по-късно бе обявено, че е открита и дъщерята на възрастната жена - Кети Кюхова, която е майка на момичето, открито в къщата.

Обвинен задочно бе Росен Ангелов осъждан, през 80-те години е изтърпял присъда за педофилия. Той бе намерен мъртъв преди два дни. Полицията твърди, че Ангелов се е самоубил след като е убил шестимата души.