В МВР от години се назначават хора с ниска компетентност на високи постове. Това заяви пред bTV бившият директор на ЦСБОП Тихомир Стойчев.

Той е категоричен, че служителите трябва да бъдат защитени за част от исканията си, защото са справедливи. Също така смята, че системата трябва да се прочисти отвътре.

Полицаите освиркаха задочно Горанов

Полицаите освиркаха задочно Горанов

Полицаите настояват за 15% ръст на заплатите още от тази година.

Ресурсът на МВР трябва да се ръководи грамотно. От години начело застават министри, зам.-министри, директори, хора с ниска компетентност или с лоша умисъл, смята той.

Относно случая от началото на септември, когато за издирването на обвинен за убийство армията предостави високопроходима техника на 68-ма бригада "Специални сили", и Тихомир Стойчев, и бившият секретар на МВР Николай Радулов бяха категорични, че подобна тенденция е опасна.

Напрежение между президентството и МО

Напрежение между президентството и МО

Военният министър: Аз съм преценил, аз си нося отговорността

"Аз виждам опитите на министъра на отбраната да вмени, че полицията е заменима с армията. Това е опасно, това е първият признак на диктатурата", заяви проф. Николай Радулов, бивш секретар на МВР в кабинета "Костов".

Според Тихомир Стойчев не се работи достатъчно с Жандармерията, която е тежко въоръжения отряд на МВР.
"Вътрешните органи за сигурност, инспектората, не обръщат внимание, че заразата в обществото се пренесе много дълбоко в системата. От години се култивира насилието, назначават се служители, които видимо изглеждат здрави", допълни Стойчев.

Николай Радулов допълни още един нюанс на промяна на системата на МВР. "Аз имам информация, че групировки, които са произвеждали наркотици, пращат децата си в школата Симеоново", допълни Николай Радулов.