Напусналият председател на Софийския градски съд (СГС) Калоян Топалов изпрати отчет за дейността на ръководството на СГС от 07 юли 2015 г. до 29 септември 2017 г. Документът е изпратен до Съдийската колегия на ВСС, председателя на ВКС Лозан Панов и председателя на САС Даниела Дончева, съобщиха от СГС.

Съдийската колегия на ВСС прие оставката на Калоян Топалов

Съдийската колегия на ВСС прие оставката на Калоян Топалов

Съдиите приеха оставката и на съдия Биляна Балинова

Отчетът показва предприетите от председателя Калоян Топалов и екипа му мерки по организационното и административно управление на най-големия окръжен съд в страната. В синтезиран вид са изброени осъществените структурни промени и утвърдените вътрешно нормативни актове за преодоляването на недобрите съдебни практики.

Отчетени са извършените действия по отношение на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло.

В документа са посочени и предприетите мерки по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители в условията на изключителна натовареност на съда, огромни обществени очаквания и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

Калоян Топалов - новото начало в историята на Софийски градски съд

Калоян Топалов - новото начало в историята на Софийски градски съд

Константин Пенчев няма да откаже

Отчетени са извършените действия по отношение на заварените съществени пропуски в правораздавателната дейност, липсата или лошата организация на администрацията и дейността на съда като цяло. В документа са посочени и предприетите мерки по отношение на кадровия дефицит при магистратите и съдебните служители в условията на изключителна натовареност на съда, огромни обществени очаквания и въпреки често срещаното неразбиране от страна на част от магистратите, съдебните служители и кадровиците от ВСС.

Постигнатите резултати са резултат от усилията както на ръководството на съда, така и на ръководителите на отделните административни служби в него и на самата администрация, пише още в доклада си Калоян Топалов.