Биячът на журналиста от Поморие Стоян Тончев остава в ареста.

Това е решението на Районния съд в Поморие, след като Мартин Душев обжалва мярката си за неотклонение.

По повдигнатото обвинение срещу него законът предвижда лишаване от свобода от 2 до 10 години. Затова от прокуратурата считат, че Душев може да се укрие или извърши друго престъпление.

В автомобила му е открита телескопична палка, по която е имало негово ДНК, както и ДНК от пострадалия, което е категорично дакозателство, че то е извършител на побоя.

Душев вече е осъждан два пъти, единият от които за грабеж.

Припомняме, при задържането на Душев, разследващите обявиха, че продължават да работят по издирване и на други лица, които са участвали в побоя, както и на поръчителя.

По думи на пострадалия, нападението било извършено от няколко души, а вероятната причина - негови журналистически материали.

Припомняме, в средата на януари журналистът Стоян Тончев сам съобщи за нанесен му побой. После журналистът пък съобщи, че са задържани лица, които обаче са освободени.

Тончев се яви като кандидат за кмет и за общински съветник от Партията на зелените на изборите през октомври. Предизборният му плакат, на който промушва октопод с меч, стана хит в социалните мрежи.

Определението на Районния съд в Поморие може да бъде обжалвано пред Окръжен съд Бургас.