Обвиняемите за побоя в Раднево Динко Асенов, Калчо Иванов, Антон Иванов и Стефан Иванов остават в ареста. Това стана, след като Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Окръжния съд в Стара Загора, съобщава БТА.

Припомняме, че 23-годишният Динко Асенов, 39-годишният Калчо Иванов, 21-годишният Антон Иванов и 19-годишният Стефан Иванов, син на Калчо, бяха обвинени за опит за убийство по хулигански подбуди. 

На 2 май в гр. Раднево заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Реплики на кръстовището са си разменили обвиненият Стефан и 28-годишен мъж с инициали Г.Н. Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от четиримата обвиняеми с бухалки.

След побоя напрежението в града ескалира. Местните жителите организираха поредица от протест. Стигна се дори и до сблъсъци между полиция и протестиращи.

Адвокатът на обвиняемите – Владимир Димитров, представи в съда нови доказателства, но апелативните магистрати не ги приеха. Съдът отказа да назначи и нова медицинска експертиза.

Според магистратите от доказателствата до момента може да се съди, че обвиняемите са извършили това, за което са обвинени. Те смятат, че ако на четиримата мъже им бъде наложена по-лека мярка, може да се укрият или да извършат друго престъпление.

Определението на Пловдивския апелативен съд не може да бъде обжалвано.