Постоянна мярка „задържане под стража” бе определена за четиримата биячи от Раднево.
Решението е на съда в Стара Загора, след като прокуратурата поиска най-тежката възможна мярка за четиримата задържани.

23-годишният Динко Асенов, 39-годишният Калчо Иванов, 21-годишният Антон Иванов и 19-годишният Стефан Иванов, син на Калчо, бяха обвинени за опит за убийство по хулигански подбуди. 
Съдът уважи искането на прокуратурата, съобщава БиТиВи.

Защитата на четиримата настоява, че групата на пострадалите е предизвикала агресията и първа е нападнала Стефан, който е получил рани по ръцете, бил е блъскан и ритан. Затова и повикал свои близки от циганската махала. Според адвоката и второто сбиване пред фитнес залата е провокирано от другите трима младежи.

Според съдията обаче събраните до този момент данни по делото показват, че извършеното от четиримата обвиняеми е достатъчно сериозно и по-лека мярка за неотклонение не би била удачна.

Припомняме, на 2 май в гр. Раднево заради отнето предимство възникна конфликт между два автомобила. Реплики на кръстовището са си разменили обвиненият Стефан и 28-годишен мъж с инициали Г.Н.
Малко по късно пред фитнес зала в града трима мъже бяха нападнати от четиримата обвиняеми с бухалки.

Две вечери подред жители на Раднево се събират на протест, а полиция охраняваше циганската махала в града. Вчера между граждани и служители на реда възникнаха и сблъсъци, при които бяха ранени трима полицаи.

И днес остава засилено полицейското присъствие в Раднево след снощните сблъсъци.