Един от лейтенантите на несебърски подземен бос Митьо Очите Новак Купенов е заподозрян "номер едно" в тиражирането на материали от бургаския затворв интернет и някои електронни медии.

Става въпрос за клипчета, от които се вижда, че в затвора се шири масов хомосексуализъм, пие се алкохол и най-зловещото от всичко - разпространяват се силно наркотични вещества.

Кадрите станаха достояние на много зрители, като БТВ направи дори собствено разследване.

На пресконференция днес директора на затвора Деян Костов, заедно с окръжния прокурор на Бургас Емил Христов казаха, че зад цялата тази история стои Митьо Очите и неговите приближени.

За главен изпълнител се смята Новак Купенов. Той е организирал заснеманеточрез мобилни телефони на сцените от затвора, след това е реализирал тяхното изнасяне извън него и публикуването им в интернет.

Целта е била да се притиска, рекетира и изнудва ръководството на затвора с цел отслабване на режима и допускане дори на престъпна дейност в него.
Според Деян Костов клиповете са с подправено и фалшиво съдържание и са използвани клакьори затворнициза заснематето им.

Новак Купенов освен, че беше един от лейтенантите на Митьо Очите стана известен и с това, че изнасили наркодилъра Койчо Иванов.

През 2001 година полицията намери снимки, в които се вижда, че Койчо Иванов прави секс с няколко мъже под въздействието на насочена към него автоматична пушка.

Шефът на бургаския затвор каза, че в момента продължава разследването на скандалния случай и е възможно дори завеждане на ново делосрещу Митьо Очите и хората му, свързано с монтирането на клипчетата, тяхното невярно съдържание и опитите им за рекет над работещите в затвора.