Близки и приятели на загиналия балетист от Варна Мартин Чикалов протестират за справедливо наказание на шофьора, причiнил смъртта му, съобщи bTV.

Припомняме, че Апелативният съд заседава днес по делото. Преди началото на заседанието пред Съдебната палата се събраха близки и колеги на загиналия Мартин.

Той беше блъснат миналия септември от шофьор без книжка, който избяга от местопроизшествието, а в кръвта му бяха открити следи от наркотици.

Извършителят Петър Здравков призна вината си на първа инстанция и заради съкратеното следствие получи 6-годишна присъда. Сега обжалва наказанието.

6 г. затвор за 25-годишния Петър, убил в катастрофа балетиста от Варна

6 г. затвор за 25-годишния Петър, убил в катастрофа балетиста от Варна

Петър шофирал без книжка, но с разнородна дрога в кръвта

Припомняме, на 10 септември шофьорът блъсна велосипедист на бул. "Приморски", близо до кръстовището с ул. "Македония" във Варна и избяга.

Пострадалият 39-годишен балетист Мартин Чикалов почина, а шофьорът се предаде на полицията по-късно.

Варненският окръжен съд остави в ареста 25-годишния Петър Здравков, причинил смъртта на велосипедист и избягал от мястото на катастрофата.

25-годишният Петър Здр. беше осъден на 6 години лишаване от свобода. Подсъдимият призна вината си и поиска делото срещу него да се гледа при условията на съкратено съдебно следствие.

Петър е шофирал с със 114,6 км/ч. на 10 септември на оживен варненски булевард. При катастрофата скоростта на автомобила му е била 77 км в час.

Управлявал е автомобила си без очила, въпреки че от детската си възраст е бил с далекогледство и е трябвало да носи очила както за близко, така и за далечно разстояние.

Варненци искат по-висока присъда за шофьора, прегазил балетиста

Варненци искат по-висока присъда за шофьора, прегазил балетиста

Излизат на протестно шествие в града