Шофьори крият контрабанди цигари в табло, калници и облегалки на леки автомобили. Митнически служители са открили 8600 къса - 430 кутии контрабандни цигари при две проверки на ГКПП "Маказа" през празничните дни.

При първия случай контрабандните цигари са открити в лек автомобил "Опел Вектра" с турска регистрация. Лекият автoмобил е селектиран за щателна проверка при влизане в страната от Гърция.

Шофьорът и неговата спътница, български граждани, заявили, че не пренасят акцизни стоки. При проверката се установява, че в таблото и в двата предни калника са укрити цигари от марката Karelia slims. Шофьорът признава, че цигарите са негови. Иззети са 5800 къса - 290 кутии с цигари.

Само ден по-късно контрабандни цигари са открити в облегалките на предните две седалки на лек автомобил "Сеат Алхамбра" с българска регистрация. Колата е спряна за проверка на влизане в страната от Гърция. Откритите цигари без бандерол са от марката Assos slims. Отново вината е поел водачът на автомобила, който заявява, че цигарите са негови. Иззети са 2800 къса - 140 кутии с цигари.

И по двата случая са образувани досъдебни производства по описа на Митница Пловдив.