В Националната следствена служба се е провел "Ден на отворени врати", организиран по случай 140-та годишнина от подписването на Търновската конституция. Инициативата е проведена вчера - 16 май и новината е публикувана на сайта на прокуратурата. От пресцентъра на НСлС я разпратиха и като съобщение до медиите.

Както в съобщението, така и от снимките е видно, че домакин на Деня на отворените врати е бил директорът и зам.-главен прокурор Борислав Сарафов, който би трябвало да е в отпуск заради проверката за апартамента на 21-годишния му син.

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Прокуратурата проверява и имотните сделки на жената на Лозан Панов и на сина на шефа на НСлС

Припомняме, главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на ВКП да извърши проверка по повод на публикации за имотното състояние на сина на Сарафов. Тогава бе обявено, че той също излиза в отпуск, след като в отпуск излезе и шефа на Антикорупцията Пламен Георгиев. Отпускът би трябвало да е до завършване на проверката, а информация тя да е приключила, все още няма.

News.bg зададе въпрос в пресцентъра на прокуратурата на какъв етап е проверката на имуществото на г-н Сарафов и коя служба я извършва, но от там заявиха, че не могат да отговорят на въпроса.

От съобщението до медиите за "Деня на отворените врати" става ясно, че на събитието са присъствали студенти от Юридическите факултети на Софийския университет, УНСС и Нов български университет, както и ученици от 55 СУ "Петко Каравелов"- гр. София.

Те са посрещнати от директора на Националното следствие и заместник главен прокурор Борислав Сарафов. Заедно с него са били и тримата му заместници - Юлиана Петкова, Ивелина Христова и Магдален Маринов. На събитието са били и ръководителят на Аналитичното звено и говорител на НСлС -Мария Павлова, председателят на Камарата на следователите в България - Петко Петков и завеждащите отдел "Стопански" - Румен Киров и отдел "Криминалистика" - Даниел Цонков.

На присъстващите е показан видеоматериал, съдържащ автентични архивни кадри от знакови дела, разследвани от НСлС.

Гостите на националното следствие разгледаха криминалистичните лаборатории, мобилен център за разследване, оборудван със съвременна криминалистична техника и бяха разведени в специално оборудваните помещения за разпити, за извършване на разпознаване и за криминалистическа регистрация.