Днес се очаква и директорът на Националното следствие Борислав Сарафов да излезе в отпуск заради скандала с апартаментите на властта, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, че вчера стана ясно, че в отпуск излиза и шефът на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев след като главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на имота му.

Освен тях Цацаров нареди проверка и на съпругата на председателя на върховния касационен съд Лозан Панов.

Три от проверките са данъчни и са изпратени на НАП. Четвъртата е възложена на антикорупционната комисия. Тя е за конфликт на интереси между Борислав Сарафов и сина му.

Пламен Георгиев излиза в отпуск

Пламен Георгиев излиза в отпуск

Проверката е повод да се установи, че винаги е спазвал законите

Припомняме, че от разследване на bTV стана ясно, че антикоруоционния шеф е ипотекирал терасата от 186 квадрата, за която твърди, че не е негова собственост.

Миналата седмица антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса е обща част от сградата.

От "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.

Заради имотния скандал Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Преди него същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Прокуратурата проверява и имотните сделки на жената на Лозан Панов и на сина на шефа на НСлС

Припомняме, Борислав Сарафов пое Националната следствена служба като единствен кандидат за поста. Той бе номиниран от главния прокурор Сотир Цацаров, от бившия шеф Евгени Диков.

Преди това Сарафов беше заместник-главен прокурор и шеф на Апелативната специализирана прокуратура. Преди това името на Сарафов бе свързано със сигнал от няколко следователи за лошо отношение по време на работата по разследването на инцидента в Хитрино. 

Преди това Сарафов бе кандидат за член на ВСС, но оттегли кандидатурата си след личен разговор с главния прокурор Сотир Цацаров.

Прокуратурата проверява сигнал срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов

Прокуратурата проверява сигнал срещу зам.-главния прокурор Борислав Сарафов

Две етични комисии са ангажирани по случая