Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск. Това обявява лично Георгиев в изявление, разпратено и до медиите.

Излизането му в отпуск е мотивирано от желанието му проверката, разпоредена от главния прокурор, да протече при пълно съдействие от негова страна.

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Прокуратурата проверява и имотните сделки на жената на Лозан Панов и на сина на шефа на НСлС

"С оглед нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност излизам в отпуск, за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин бих повлиял на резултатите", посочва Пламен Георгиев. Той декларира, че освен пълна готовност за съдействие, винаги е спазвал законите, а в дейността си се е ръководил от високи морални принципи и професионални стандарти.

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Според адвокат Валя Гигова, ако терасата не е на Георгиев, то ипотеката е нищожна

Самата проверка Пламен Георгиев определя като "повод да се установи, че аз никога не съм извършвал каквито и да е противоправни действия".

Пламен Георгиев отново припомня високата оценка на работата на Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество в докладите на Европейската комисия.

"Постигнатите резултати неминуемо доведоха до реакция на засегнатите лица, чиято дейност Комисията е проверявала и е запорирала имуществото им. Именно те са в основата на организираната срещу мен компроматна кампания", посочва отново Пламен Георгиев.

По-късно номинираният за нов правосъден министър Данаил Кирилов коментира по повод разпоредената проверка на главният прокурор Сотир Цацаров за шефа на КПКОНПИ, че от медиите чува новината.

"Смятам, че е напълно в логиката на нещата да има такава проверка, за да може да установят фактите и обстоятелствата", отбяляза Кирилов в Народното събрание.

Бившата зам.-кметица на "Младост" за шефа на Антикорупцията - ще разпуска в сауната

Бившата зам.-кметица на "Младост" за шефа на Антикорупцията - ще разпуска в сауната

И аз си пуснах отпуска, но ме оставиха в ареста, припомня Биляна Петрова

За излизането в отпуск на Пламен Георгиев, Кирилов посочи, че това било коректното поведение на държавен служител, когато се извършва проверка.

От своя страна депутатът от ВМРО Юлиан Ангелов каза, че е напълно нормално всеки, който заема някаква позиция, да се оттегли, докато текат всички проверки, за да има обективна оценка от органите. 

По думите му е лично право Пламен Георгиев дали ще подаде или ще излезе в отпуск, за да не пречи на разследването.

Ангелов заяви, че ако има преки доказателства срещу Георгиев, Народното събрание нямало да пропусне да инициара освобождаването му.

Всеки си носи кръста, отбеляза депутатът.

Той подчерта, че не оправдава никого и допълни, че други хора в държавата на определени позиции са си подали оставката.

Припомняме, че при първата си изява пред журналисти след като излезе информация за покупката на имот и разминаванията между декларирано и реално закупено, оценено и данъчно обложено, Пламен Георгиев заяви, че атаката срещу него е компроматна и бизнесмените, които са засегнати от работата на комисията по антикорупция имат 198 милиона причини, за да го атакуват.

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Според адвокат Емануил Йорданов той трябва да се оттегли и заместникът му да поеме функциите

Миналата седмица антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса е обща част от сградата.

По-рано пък от "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.