"Нито ще ме разколебаят, нито ще ме отклонят." Такъв коментар направи председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев по повод скандала с апартаментите на властта, придобил повече известност като "Апартаментгейт".

По думите му медиите обслужват интереса на някого. "Атаките срещу мен идват от един и същи център - олигарси, които са недоволни от това, че има борба с корупцията", обясни Георгиев. Той обаче не посочи конкретни имена.

По думите му атаката срещу него идва от медии, олигарси, които имат 198 милиона причини да водят компроматна война. Според Георгиев има хора, които на 20 и няколко години са се сдобили с първия си милион незаконно и всички те се борят срещу КПКОНПИ.

Шефът на КПКОНПИ е с охрана от НСО. Той самият обясни пред журналистите, че е получил заплахи след които започнали и медийните атаки. Това, по думите на Георгиев, е напълно очаквано.

Той припомни, че в доклада на Европейската комисия се е оценило, че в България се води ефективна борба срещу корупцията и ако ефективната борба срещу корупцията не се харесва на някого, това е негов проблем. 

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Заместникът на антикорупционния шеф трябва да го разследва

Според адвокат Емануил Йорданов той трябва да се оттегли и заместникът му да поеме функциите

По отношение на апартамента си, Георгиев посочи, че няма никакво разминаване, всичко било обявено и ясно. Антокорупционният шеф недоумява защо досега не е подаден сигнал да му се направи проверка.

Георгиев категорично заяви, че единственият човек, който публично е излязъл пред медиите, дал е публична позиция по темата за апартаментите и който си е публикувал нотариалните актове, е именно той. С това си изказване Георгиев заяви, че не иска да се занимава повече с компроматни глупости.

Шефът на КПНКОНПИ така и не отговори на въпроса колко души ползват терасата на дома му и обвини журналистите, че не представят обективно информацията и се поставят в услуга на олигарсите. Според него медиите продължават да водят и следват една линия, която вади само компромати.

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Анкорупционният шеф ипотекирал терасата, която не била негова собственост

Според адвокат Валя Гигова, ако терасата не е на Георгиев, то ипотеката е нищожна

На въпрос как върви проверката на Комисията срещу Цветан Цветанов, Цецка Цачева, Красимир Първанов и Ваня Колева, Георгиев отбеляза, че всички сделки са изповядвани при един нотариус, но не може да се каже, че има някаква конкретна връзка.

КПКОНПИ е поискала информация за всички сделки, които са извършени от "Артекс" от 2007 г. и в момента се анализира дали има придобити апартаменти от други хора на публична длъжност. Изискана е цялата налична информация за всички фирми, които са осъществявали надзора върху строителството на "Артекс", пълната им история и още огромна база от информация.

Проверката на КПКОНПИ на Цветан Цветанов е приключила. След като бъде публикувана информацията, Георгиев обеща, че тогава може да коментира и ще се изясни всичко.

По проверката на горните четирима са установени действия на министри и зам.-министри, които са давали становище в хода на изпълнение на техните служебни задължения. Те са приобщени към доказателствата. Освен това ще бъдат викани зам.-министри и министри за обяснения на актове във връзка със сградата на столичната улица "Златен век".

Уличиха и шефа на антикорупционната комисия в нередности с имот

Уличиха и шефа на антикорупционната комисия в нередности с имот

Недекларирани 186 кв. м…

Припомняме, че вчера от разследване на bTV стана ясно, че антикоруоционния шеф е ипотекирал терасата от 186 квадрата, за която твърди, че не е негова собственост.

Миналата седмица антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса е обща част от сградата.

От "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности с имот Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.

Заради имотния скандал Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Преди него същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.

Цветан Цветанов напуска парламента
Обновена

Цветан Цветанов напуска парламента

Остава като втори в ГЕРБ и ще ръководи предизборната кампания