Шефът на Комисията за противодействие на корупцията Пламен Георгиев също се оказа замесен в имотен казус. От неправителствения "Антикорупционен фонд" твърдят, че той е пропуснал да декларира 186 квадратни метра тераса, които са чат от апартамента му, предаде Би Ти Ви.

Уточнява се, че през 2017 г. той е закупил жилище в кв. "Гео Милев". То е декларирано като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра.

Георгиев е платил за имота 203 хиляди лева, а данъчната му оценка е над 450 хиляди лева.

Според изнесената информация, в имуществената декларация не включена част от жилището, която фигурира в нотариалния акт. Става дума за застроена площ от 16 квадратни метра - галерия и баня, и тераса върху плосък покрив с площ 186 квадратни метра.

Според Антикорупционния фонд, терасата е трябвало да бъде отразена в имуществената декларация. От организацията посочват, че реалната цена на жилището е не 293 хиляди, а 670 хиляди лева.

Самият Георгиев отказа коментар по темата, като заяви: "Няма да влизам в обяснителен режим."

Цветан Цветанов напуска парламента
Обновена

Цветан Цветанов напуска парламента

Остава като втори в ГЕРБ и ще ръководи предизборната кампания

По-рано днес, заради имотния скандал, Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Припомняме, по-рано същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.