Главният прокурор Сотир Цацаров е разпоредил на Върховна касационна прокуратура извършване на проверки във връзка с информациите в медиите за придобити недвижими имоти от председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, както и от сина на директора на Националната следствена служба (НСлС) Борислав Сарафов и от съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

От прокуратурата уточняват, че във връзка с информациите за невярно деклариране на обстоятелства за придобит от шефа на Комисията за предотвратяване и конфискуване на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ) и съпругата му апартамент в София, както и твърдения за недоказаност на произхода на средствата за закупуването на този имот, Върховна касационна прокуратура е възложила на НАП извършване на данъчни проверки на Пламен Георгиев

Пламен Георгиев излиза в отпуск

Пламен Георгиев излиза в отпуск

Проверката е повод да се установи, че винаги е спазвал законите

Прокуратурата също така е изискала нотариалния акт за жилището, придобито от Пламен Георгиев и съпругата му, както и изисква от банката, предоставила ипотечен заем за придобиването му, цялата информация по кредитирането на покупко-продажбата.

Борислав Сарафов готов да бъде проверен за имоти на сина си

Борислав Сарафов готов да бъде проверен за имоти на сина си

Шефът на НСлС готов да покаже документи

По казуса със сина на директора на НСлС Борислав Сарафов, както и със самия него за придобити недвижими имоти на значителна стойност, без ясен произход на средствата за закупуването им, както и за това, че Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си пред Инспектората към ВСС, Върховна касационна прокуратура е изпратила медийните публикации на КПКОНПИ за проверка.

Също така прокуратурата е възложила на НАП извършване на ревизия на сина на Сарафов за съответствия между декларираните и/или получени доходи от него и имущественото му състояние.

Антикорупционната комисия проверява всички купувачи от "Артекс"

Антикорупционната комисия проверява всички купувачи от "Артекс"

Очевидно покрай тази фирма има притеснителни сигнали, заяви Пламен Георгиев

Във връзка с придобиване на недвижим имот от търговско дружество с едноличен собственик на капитала съпругата на председателя на ВКС и по-конкретно твърдения за нарушения във връзка със закупуването от "Ганева 2000" ЕООД на апартамент на ул. "Елемаг" в София, в жилищна сграда "Елемаг дипломат", закупен от придобилата скандална известност строителна компания "Артекс инженеринг", както и във връзка с твърденията за конфликт на интереси на председателя на ВКС Лозан Панов, Върховна касационна прокуратура е изпратила медийните публикации и подаден сигнал към тях на Инспектората към Висшия съдебен съвет.

Лозан Панов няма имот и няма да подава оставка

Лозан Панов няма имот и няма да подава оставка

Всеки има право да избира кумовете си

Възложила е също така на НАП извършване на данъчна проверка на съпругата на Лозан Панов. В рамките на данъчната проверка се разпорежда да се установи произхода на средствата за закупуване на имота, начина на ползването му, както и спазването на данъчното законодателство във връзка с тази сделка.

Бившата зам.-кметица на "Младост" за шефа на Антикорупцията - ще разпуска в сауната

Бившата зам.-кметица на "Младост" за шефа на Антикорупцията - ще разпуска в сауната

И аз си пуснах отпуска, но ме оставиха в ареста, припомня Биляна Петрова

Припомняме, че преди дни в медиите излязоха информации, че Пламен Георгиев е ипотекирал тераса от 186 квадрата, за която твърди, че не е негова собственост.

Преди това антикорупционният шеф обяви в позиция до медиите, че въпросната тераса била обща част от сградата.

От "Демократична България" обявиха, че настояват за незабавната оставка на Пламен Георгиев относно закупеното от Георгиев луксозно жилище в кв. "Гео Милев" в София на цени под пазарните.

След като бе уличен в нередности Георгиев заяви, че няма да влиза в обяснителен режим.

Заради разразилия се през последните седмици имотен скандал с персони на висши държавни длъжности Цветан Цветанов подаде оставка като председател на парламентарната група на ГЕРБ.

Преди него същото направиха министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на енергетиката Красимир Първанов и заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева.