"Излизам най-минатия човек - не съм собственик на имот, а от мен се иска да се откажа да работя, като подам оставка или изляза в отпуск! Как можете да си представите, че ще го направя".
Това заяви председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов след апартаментния скандал около съпругата му Елисавета, цитиран от "24 часа".

Всеки има право да избира кумовете си. Това е лично решение, коментира председателят на Върховния касационен съд (ВКС) за семейство Мирянови, собственици на фирма "Артекс", които са кумували на сватбата му.

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Цацаров нареди проверка на имотните сделки на шефа на КПКОНПИ

Прокуратурата проверява и имотните сделки на жената на Лозан Панов и на сина на шефа на НСлС

По-рано от прокуратурата съобщиха, че материали по случая се изпращат както на НАП - за апартамента на Елисавета Панова в кв. "Изток", така и на Инспектората към Висшия съдебен съвет (ВСС) - този път за конфликт на интереси у шефа на ВКС.

Запитан дали е знаел за сделката с апартамента с "Артекс", председателят на ВКС отговори: "Разбира се, че знаех".

Запитан кой плаща наема за жилището, закупено от фирмата, чиито апартаменти са предпочитани от представителите на властта (в медии Елисавета Панова бе обяснила, че то е закупено далеч преди брака им от нейната фирма "Ганева 2000" и в момента всеки месец й се плаща наем), Панов заяви, че наемателят плаща. "По закон, когато собственик е юридическо лице, естествено, че му се дължи наем от онзи, който го е наел", каза председателят на ВКС.

Сделката с въпросния апартамент вече е била обект на разширена данъчна ревизия от НАП, която той не знае да е приключила. Приключили са само проверки срещу него като физическо лице, допълни Лозан Панов.

Припомняме, вчера президентът Румен Радев обяви, че свиква заседание на КСНС заради скандала с апартаментите, по който оставки подадоха Цветан Цветанов - от депутатското място, правосъдният министър Цецка Цачева и двама зам.-министри - спортният Ваня Колева и енергийният Красимир Първанов.

"Апартамент гейт" влиза и в КСНС

"Апартамент гейт" влиза и в КСНС

Президентът свиква Консултативен съвет по национална сигурност