Зам.-главният прокурор и председател на Националната следствена служба Борислав Сарафов заяви готовност да бъде разследван.

Неговият 21-годишен син има апартаменти за 540 000 лева.

Позицията му, публикувана от "24 часа" идва часове след като главният прокурор Сотир Цацаров призова да бъдат проверени председателя на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Борислав Сарафов и председателя на ВКС Лозан Панов заради имот на съпругата му, придобит преди брака им.

Борислав Сарафов поема Националното следствие

Борислав Сарафов поема Националното следствие

Моделът е такъв, какъвто го заложи законодателят, заяви Сарафов

"Съдействието ми ще се изрази в своевременно представяне на цялата изисквана документация. Категорично декларирам, че всичките ми действия са в рамките на закона и не противоречат на морала. Доходите и имуществото - моите и на членове на моето семейство, са декларирани по надлежния ред", допълни Сарафов.

Припомняме, по казуса със сина на директора на НСлС Борислав Сарафов, както и със самия него за придобити недвижими имоти на значителна стойност, без ясен произход на средствата за закупуването им има проверка от КПКОНПИ.

Тя е и за това, че Сарафов не е обявил притежаването на такива суми в декларациите си пред Инспектората към ВСС, Върховна касационна прокуратура е изпратила медийните публикации на КПКОНПИ за проверка.