Борисов-Кокинов-Найденов излизат чисти след скандалния запис, направен в дома на Борисов в Банкя.
Припомняме обаче, бившият градски прокурор Кокинов подаде оставка именно след този скандал.

След проверка на инспектората към ВКП материалите са изпратени в Софийска градска прокуратура.
Тя от своя страна ги е препратила към районните прокурори, тъй като са намерени данни за престъпление по член 339А от НК (Който без надлежно разрешение, което се изисква по закон, произвежда, използва, продава или държи специално техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, се наказва с лишаване от свобода до три години).

„Засега това лице е неизвестно. Не са установени данни за престъпление от страна, на който и да е от участниците в разговора", заяви по време на брифинг говорителят на СГП Румяна Арнаудова.

По думите й поведението на тези хора вероятно е укоримо, но не представлява престъпление от общ характер.

От този разговор, припомняме, стана ясно, че Борисов - тогава вече бивш премиер, знае много добре в аванс какво се случва в МВР, а пък Кокинов - тогава все още градски прокурор, дава информация на разследвания Мирослав Найденов по делото му.
Към всичко това се прибавя и вулгарния тон на част от разговора.

Анализът на данните показва, че престъплението, което е извършено, е от компетенцията на СРС. Тези, които са участвали в разговора, не са извършили престъпления, затова и няма образувано досъдебно производство, заяви още Арнаудова.

От думите й стана ясно, че е анализирано съдържанието на записа, но събраните данни са само и единствено за извършено престъпление от лицето, което е използвало специалните средства.

Запитана не е ли престъпление, че един прокурор изнася предварително резултатите от прокурорска проверка, Арнаудова каза, че това вероятно е укоримо поведение, тъй като копие от всички проверки по това дело са изпратени на ВСС за присъединяване към образуваното дисциплинарно производство срещу Николай Кокинов.

Според нея този случай няма да даде картбланш и на други прокурори да разнасят информация преди тя да е оповестена официално: „Не смятам, че това произнасяне на градска прокуратура дава подобен картбланш на когото и да е."

Под претекст, че в момента в СГП не се работи по този случай, Арнаудова отказа да коментира повече подробности по случая, станали й известни, докато СГП са водили разследването. Отказа информация и дали вече е установено къде точно е било подслушващото устройство.

Не мога да коментирам хипотези и не очаквайте да давам коментари, пък беше отговорът й на запитването дали, ако СРС-тата бяха законни, щеше да има данни за престъпление на някой от тримата участници.