Премиерът Бойко Борисов не бил казал неверни думи по адрес на журналиста и настоящ депутат Елена Йончева.
Това заяви неговият адвокат Марин Марковски пред bTV в коментар на втората осъдителна присъда срещу министър-председателя Бойко Борисов и от Софийския градски съд. СГС бе втората инстанция, която осъди Борисов да плати 5000 лева на Йончева заради думите си.

Йончева осъди Борисов за 5000 лв. и пред СГС

Йончева осъди Борисов за 5000 лв. и пред СГС

Решението на СГС може да се обжалва пред ВКС

Марковски се закани, че решението на СГС ще бъде обжалвано пред ВКС. "Ще име трета инстанция", обясни той и допълни, че по делото няма строго секретна информация.

Думите на Борисов към Йончева са: "Ще ли сте успешни журналисти вие, ако по няколко милиона държавата ви плаща за едно интервю взето? Питам: Ако за интервю държавата България, през една от централите си, плаща на журналистка за интервюта в чужбина по няколко милиона струвайки, които даже нашето правителство беше принудено от предишното да доплати" и "бяхме принудени милиони да платим за нея. С мъж - премиер тогава".

В защита на премиера адвокат Марковски обясни, че привличането на Йончева по делото КТБ е свързано с харчене на държавни пари. "Това съотнесено до сумата, ако това го е казал, се доближава до сумата (за която е осъден - б.р.)" витиевато обясни защитникът на премиера какво може би е имал предвид.

"Йончева е похарчила и получила пари, които заслужава да бъдат разглеждани, не като престъпление - тези пари са получени неправилно", каза Марковски.

"Много е лошо, когато министър-председателят трябва да бъде критикуван, това става с тази история "Ало, Ваньо".
Обвиняват го за спряна митническа проверка. Никой не разбра, че има решение на Върховния административен съд - да се спре проверката", обясни невинността на премиера Борисов неговият защитник Марин Марковски и по друго дело.