Николай Колев - Босия събра сили и дойде на заседанието на комисията, която трябва да разгледа сигналите му за злоупотреби с издаването на шофьорски книжки. Комисията бе създадена по негово настояване след разговор с вътрешния министър Валентин Радев и председателя на НС Цвета Караянчева. С голям обем папки в ръце той и сподвижниците му дойдоха при депутатите. Не можем да правим сделки, обясни Николай Колев на законотворците в комисията. Ще говоря само с категорични и безспорни факти, заяви той. Босия настоява поставените от него въпроси да се решат за едно денонощие.

Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия
Обновена

Караянчева и Валентин Радев отидоха при Босия

Днес е 34-тия ден от обявената от Николай Колев-Босия гладна стачка

Колев разказа историята на протеста си. С притеснение следим вашия протест, сподели председателят на комисията Станислав Иванов. Той посочи, че се надява Босия скоро да спре гладната си стачка. Протестиращият не се даде лесно: "Това зависи от вашите решения."

Всички данни, с които той разполага са от Министерство на транспорта. Това са иззети шофьорски книжки на неграмотни шофьори, показа той данните за фалшиви книжки. Тази комисия досега трябваше да ги получи от министъра на транспорта, ако той е знаел и ги е укрил незабавно трябва да му бъде поискана оставката, настоя Босия.

Босия се среща с Караянчева, за да търси оставката на кабинета

Босия се среща с Караянчева, за да търси оставката на кабинета

Президентът Радев да свика кръгла маса без политици, а от граждани

Николай Колев даде срок на комисията до утре да реши как ще вземе "главата" на Ивайло Московски.

Заместникът му пък като "глуха кучка" обикалял телевизиите. Няма такава държава, ядоса се Николай Колев. Босия се скара и на своите, които искаха да представят документите. Не, тропна Колев по масата. Разбери, че искат да тупат топката, смята протестиращият.

Вие носите отговорностите, обърна се към народните представители той. Николай Колев се ядоса, че депутатите пожелаха да разгледат документите, с които той разполага. Намери сили и напусна залата. Босия настоя до утре да се вземе решение. В залата имаше и инструктори, които искаха да се чуе и тяхното мнение, но Босия не се върна.

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

Радев проверява за полицейско насилие над съмишленик на Босия

МВР-шефът призова Босия да прекрати гладната си стачка

Припомняме, на 12 юни Босия обяви, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Той предприе крайната мярка, след като предишните му опити да привлече вниманието на институциите и на гражданите към проблема не дадоха резултат.

Николай Колев-Босия е в гладна стачка вече близо 40 дни. Той протестира ежедневно. През изминалите почивни дни Босия остана в дома си, за да стабилизира здравословното си състояние.

Колев е вече с инвалиден стол, тъй като изтощението не му позволява да ходи.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с призив да прекрати гладната си стачка. "Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. България има нужда от Вас", написа президентът в социалната мрежа Facebook. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.