Вътрешният министър Валентин Радев разпореди проверка по жалба за случай на полицейско насилие, предаде БНР. Жалбата за насилие от страна на полицай е подадена от симпатизант на протеста на Николай Колев - Босия.

На протест с яйца и метла - Босия не се отказва

На протест с яйца и метла - Босия не се отказва

Николай Колев срещу фалшивите шофьорски книжки

От своя страна силовият министър призова Босия да спре гладната си стачка и да не застрашава здравето и живота си.

Припомняме, на 12 юни той обяви, че започва безсрочна гладна стачка в знак на протест срещу това, че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация" са възстановени на работа. Той предприе крайната мярка, след като предишните му опити да привлече вниманието на институциите и на гражданите към проблема не дадоха резултат.

27-и ден от гладната стачка на Босия – отново излиза на протест

27-и ден от гладната стачка на Босия – отново излиза на протест

Приятели са се опитали да го убедят да спре...

Николай Колев-Босия е в гладна стачка вече 29-и ден. Той протестира ежедневно. През изминалите почивни дни Босия остана в дома си, за да стабилизира здравословното си състояние.

Колев е вече с инвалиден стол, тъй като изтощението не му позволява да ходи.

На 5 юли президентът Румен Радев се обърна към Босия с призив да прекрати гладната си стачка. "Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. България има нужда от Вас", написа президентът в социалната мрежа Facebook. Това обаче не възпря Босия да продължи гладната си стачка.

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

На ход са институциите, пише във Фейсбук Румен Радев за искането да не се купуват шофьорски книжки