Президентът Румен Радев помоли Николай Колев - Босия да прекрати гладната си стачка. В специално обръщение на Фейсбук страницата си президентът Радев обясни, че отговаря публично на Николай Колев - Босия, защото мотивът за гладната му стачка засяга всички български граждани и излага на риск живота им. Той е част от големия проблем с корупцията, пише държавният глава.

Поддръжници на Николай Колев - Босия препречиха пътя на депутатите
Обновена

Поддръжници на Николай Колев - Босия препречиха пътя на депутатите

Протестират срещу незаконното издаване на шофьорски книжки

Радев признава, че на 12 юни 2018 г. е получил писмо от Николай Колев-Босия, с което е информиран за намерението да протестира срещу "схемата за продажба на шофьорски книжки" и "тежки корупционни схеми" в Агенция "Автомобилна администрация" на МТИТС. Писмото е изпратено в прокуратурата на 18 юни.

Припомняме, Николай Колев - Босия започна гладната си стачка на 13 юни, ден след като в президентската администрация е получено писмото му.

В социалната мрежа Радев пише, че приветства всяко гражданско действие в борбата с този порок (корупцията - б.р.). Той призовава българските институции да не подминават нито един сигнал, в частност подадения от Босия и неговите съмишленици. Отчаяният Ви протест е израз на доловимото в цялото общество възмущение от корупцията и липсата на отчетлива воля за борба с нея, пише Румен Радев и изразява тревога за здравето и живота на видния общественик.

Николай Колев - Босия и "Евробабите" протестират пред МС на 4 юли

Николай Колев - Босия и "Евробабите" протестират пред МС на 4 юли

Босия настоява за оставка на министър Московски

"Корупцията никога няма да бъде преборена с пасивност и примирение, тя изисква гражданска мобилизация и почтеност, за която Вие давате пример. Съзнавайки това, Ви моля да прекратите Вашата гладна стачка, която успя да привлече вниманието на обществото към проблема. Сега на ход са институциите. България има нужда от Вас", пише държавният глава към Николай Колев - Босия.

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Осигурил си е инвалиден стол, скоро нямада може да ходи…