Поддръжници на протеста на Николай Колев-Босия срещу незаконното издаване на шофьорски книжки препречиха пътя на депутатите на влизане в парламента. Протестиращите се вързаха с вериги и застанаха на пътя на депутатите, съобщи Нова телевизия.

Припомняме, Николай Колев-Босия е в гладна стачка вече трета седмица. Той обвини министъра на транспорта Ивайло Московски в корупция и поиска той да подаде оставка.

Николай Колев - Босия и "Евробабите" протестират пред МС на 4 юли

Николай Колев - Босия и "Евробабите" протестират пред МС на 4 юли

Босия настоява за оставка на министър Московски

От БНТ уточниха, че протестиращите са носили дървен кръст и верига. Те са отблъснати от представители на силите на реда след молба да се отдръпнат и скандирания "Убийци!".

Засега Николай Колев - Босия е категоричен, че няма да спре да гладува. Причината за неговия протест е несъгласие с връщането на работа в "Автомобилна администрация" на служители, уличени в корупция.

Междувременно БНР съобщи, че десетина старозагорци подкрепят гражданския протест на известния дисидент Николай Колев - Босия, в централния парк на града. Техните искания са солидарни с гладуващия повече от 20 дни общественик срещу черния пазар на шофьорски книжки в България, който настоява и за оставката на транспортния министър Ивайло Московски.

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Гладната стачка на Николай Колев-Босия продължава вече 3 седмици

Осигурил си е инвалиден стол, скоро нямада може да ходи…

Един от автомобилните инструктори - Митко Трайков, от години сигнализира институциите за неправомерното издаване на шофьорски книжки и корупцията в системата.

"Целта е да призовем нашите съграждани да подкрепим този достоен българин и наш съгражданин, който рискува живота си, за да излезе една строго пазена тайна наяве - корупцията в Автомобилна администрация, която достигна невиждани размери", заяви Трайков.

От години се борим, но продажбата на книжки е добре печеливш бизнес и затова всичко остава в тайна", призна автомобилния инструктор и допълни, че протести в подкрепа на Босия ще се провеждат всяка вечер от 18:30 в градската градина до сградата на община Стара Загора.

Малко по-късно президентът Румен Радев написа пост в социалната мрежа, в който помоли Николай Колев - Босия да спре гладната си стачка.

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

Президентът призова Босия да се откаже от гладната стачка

На ход са институциите, пише във Фейсбук Румен Радев за искането да не се купуват шофьорски книжки