Два протеста се очертават пред сградата на Министерския съвет в сряда, 4 юли. Първият ще съвпадне по време с провеждането на редовното правителствено заседание. Негови организатори са от фолклорния ансамбъл към читалището в Забърдо.

Вторият протест е вечерта. Той е организиран във Фейсбук в подкрепа на Николай Колев - Босия, който гладува вече три седмици с искане за оставката на транспортния министър Ивайло Московски и за това че уволнени за корупция служители на Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", са възстановени на работа.

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Масови арести в Автомобилна администрация при акция на ГДБОП и ДАНС

Сред арестуваните е и шефът на бившата служба ДАИ, сега Автомобилна администрация, Цветелин Цветанов

В интернет е организирана и петиция за Солидарност с Николай Колев-Босия. "Буквално всеки от нас може да бъде прегазен на пътя от шофьор, който си е купил книжката благодарение на безнаказаната корупция в транспортното министерство. Протестът и гладната стачка на Николай Колев-Босия насочват вниманието само към един от многото огромни социални и морални проблеми в България. Но животът на хиляди български граждани по пътищата не е абстрактна величина, нито дреболия. Престъпната схема трябва да бъде спряна веднага. Призоваваме всички български граждани да подкрепят Николай Колев-Босия в справедливите му искания, които засягат всекиго в страната", пише в петицията, организирана от Манол Глишев.

Уволняват служителя на ДАИ, подавал сигнали за купуване на шофьорски книжки

Уволняват служителя на ДАИ, подавал сигнали за купуване на шофьорски книжки

На пресконференция на "Позитано" 20 поискаха оставката и на Ангел Попов

Самият Николай Колев - Босия ежедневно пише за гладната стачка в своя блог. Според написаното този следобед здравословните му показатели са се влошили. Председателят на 44-то народно събрание Цвета Караянчева е изпратила лекарски екип при него. Медиците са приканили Колев да отиде в болница на стационарно лечение, но той е отказал.

"Днес отново се завлякох от НДК до НС. С мен бяха десетина мои приятели и съмишленици. Оказа се, че противозаконното ограждение с лента е възстановена, въпреки, че съобщих, че е противозаконно. Затова извадих предварително приготвената ножица и го срязах. Не последва нищо.След това внесох искане до министърът-престъпник Московски и сигнал до посолството на ФРГ. Сега най-после ще прилегна, за да си почина малко и да събера сили. Утре от 18 ч 30 мин. пред МС ще се проведе митинг в моя подкрепа. За това ми съобщиха тази сутрин", пише Босия.

На протест с яйца и метла - Босия не се отказва

На протест с яйца и метла - Босия не се отказва

Николай Колев срещу фалшивите шофьорски книжки

"Евробабите" от сутрешния протест пред МС ще попеят на министрите с настояване да им ремонтират пътя до населеното място и природната забележителност Чудните мостове.

"Евробабите" ще бъдем утре пред Министерския съвет. Искаме да поздравим министрите и добронамерено да помолим да бъде поправен пътят", каза пред БНР Мария Ангелова от фолклорната формация.

Музикалните баби се мотивират, че ежедневно към местността идват 1500-2000 туристи. "Някои се връщат заради пътя, а други не се отказват, но не идват повторно. 4-5 години е в такова състояние. От големите дъждове има срутени големи скални маси", обясни Ангелова.

"В селото има млади хора. 500-600 жители сме, имаме детска градина и училище, искаме да се запазят. Сега с природните бедствия цяла България иска средства, но дано премиерът обърне и на нас малко внимание", допълни Ангелова.