Масовото и безразборно купуване на шофьорски е проблемът, заради който има толкова много произшествия на пътя. Това обявиха от БСП на извънреден брифинг днес. Зам.-председателят на ПГ на "БСП за България" Георги Свиленски обяви, че Министерството на транспорта обаче уволнява човека, който разкрива корупцията в ДАИ.

В централата на партията присъства и Кънчо Димитров, който също потвърди, че е уволнен, защото се бори с корупцията и продажбата на шофьорски книжки.

"От днес вече не съм началник на областния отдел "Автомобилна администрация - София", защото ме уволниха. Защото се боря срещу корупцията и продажбата на шофьорски книжки." Кънчо Димитров разказа, че е имало случаи, когато са се продавали шофьорски книжки на слабо грамотни хора. Той е сезирал изпълнителния директор на структурата. Отговорът е бил: "Независимо, че не познава пътните знаци, след като е изкарал по някакъв начин теоретичния изпит за придобиване на шофьорска книжка, няма как да му анулираме изпита."

7 обвинения срещу бившия шеф на ДАИ с "пещерата на Аладин"

7 обвинения срещу бившия шеф на ДАИ с "пещерата на Аладин"

Спецсъдът е внесъл обвинителен акт срещу 8 души

"От 2011 г., откакто Московски е министър, има и най-много арести на изпълнителни директори. Човекът, който подава сигнали за корупция, бива уволняван. Не знам как точно се борят с корупцията", добави Димитров. Той заяви, че е писал и до премиера. Попита - защо него го уволняват, а тези, които са продавали шофьорски книжки, са върнати на работа?

Свиленски припомни, че през юни 2017 г. са арестувани 12 служители на ДАИ - инспектори и изпитващи, половината получават обвинения, а останалите са били освободени. Към днешна дата те работят в ДАИ и продължават да продават шофьорски книжки", добави още народният представител.

МВР търси кои шофьорски книжки са купени

МВР търси кои шофьорски книжки са купени

Необходимо е те да се отнемат

"Искаме оставката на Ангел Попов, зам.-министър на транспорта, защото не може човек, който е сигнализирал прокуратурата, ДАНС, премиера и президента за корупция - да бъде уволнен дисциплинарно", категоричен бе Свиленски. Той попита още - какъв сигнал се дава към всеки един служител в министерството или автомобилната инспекция с това уволнение.