Собственици на две заведения се биха при възникнал скандал в самоковското село Говедарци, съобщиха от МВР.

Сигнал за сбиване и изстрели пред заведение в селото бил получен в петък около 2.40 часа. Изпратеният на място полицейски екип установил, че около половин час преди това се заформил скандал между собствениците на заведението и друго заведение, разположено в близост. Поводът бил неправилно паркирани автомобили, които затруднявали преминаването по пътя.

49-годишният Г.Б. от София закачил с колата си няколко от паркираните коли, които се оказали собственост на неговите конкуренти. Разразил се бурен скандал, при който Г.Б. извикал своя охранител С.Д. (53 г.). Единият от съсобствениците - К.С. (47 г.) от София набил двамата си опоненти, а пък Г.Б. стрелял няколко пъти във въздуха.

Установено било, че карабината е незаконно притежавана, без фабричен номер. К.С. успял да изтръгне оръжието от ръцете на опонента си и го предал доброволно на пристигналия автопатрул. Пострадалите били транспортирани в лечебно заведение за оказване на медицинска помощ.

Стрелецът не е задържан в районното управление поради лекарска забрана. По случая е образувано досъдебно производство. Уведомена е районната прокуратура.