До бой се е стигнало след катастрофа на столичния бул. „Черни връх”, съобщават от пресцентъра на МВР.

Инцидентът е станал около 12.30 часа. В полицията постъпил сигнал за катастрофа и възникнало след него спречкване между участниците в инцидента.

Към мястото били изпратени полицаи и Бърза помощ. При катастрофата пострадала една жена, която е откарана с линейка за преглед в болница.

По първоначална информация, шофьорът на един от катастрофиралите автомобили слязъл от колата си и започнал с юмруци да удря по главата шофьора на другата кола.

От полицията съобщават още, че е задържан 35-годишен криминално проявен софиянец.

По-рано БиТиВи съобщи, че на булеварда са се ударили три коли. По разкази от очевидци след катастрофата тримата шофьори са се спречкали и пререканието е прераснало в бой.

По непотвърдена информация причинилият инцидента шофьор е бил пребит от двама души. Набедените за побойници отричат.

Катастрофата е станала причина за образуването на задръстване.

Никола Маринов, един от участниците в днешния инцидент, твърди, че няма саморазправа.

"В такъв шок е нормално да крещиш и теглиш майни на олигофрените, които не могат да карат, а имат книжки и ти отнемат предимството", каза още той.

"Може да има всякакви свидетели, аз ви казвам, че не помня. Може да е паднал, всички може да се е случило. Аз лично не помня да съм бил някого". Това твърди Симеон, друг участник в инцидента, според когото също не е имало насилие.

На въпрос откъде е кръвта по ръкава му, отговаря, че била от жена му.

Второто оправдание за евентуално наличие на кръв и охлузвания е, че практикува бойни спортове – но само в залата. В залата... там е мястото, където човек трябва да си изкарва агресията, не тук", смята той.

Свидетели обаче твърдят, че саморазправа е имало, при това – много сериозна.

"Показахме се на прозорците и видяхме как двама души скочиха на бой на трети. Човекът, когото го биха, не се защитаваше по никакъв начин. Ритаха го в главата, смазаха го от бой...", казва очевидец.