Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков ще проведе среща с премиера Кирил Петков. Къде точно и в колко часа не стана ясно, но ще бъде "чисто служебни срещи, които понякога се правят по няколко пъти на ден", стана ясно от коментара на министъра пред журналисти след изслушването му в ресорната парламентарна комисия. Затова и коментарът му беше кратък.

Рашков доволен от Бюджет 2022 за МВР, полицаите ще спортуват

Рашков доволен от Бюджет 2022 за МВР, полицаите ще спортуват

Опроверга да има идея да закриват Академията на МВР

На въпрос какви документи са изпратили испанските власти по повод Барселонагейт, Рашков заяви, че най-вероятно се касае за схема за пране на пари, в която се споменава името на бившия премиер Бойко Борисов. Питайте прокуратурата, питайте испанците, аз не мога да давам повече подробности, каза още вътрешният министър. Не е проблем, че някои има имущество в чужбина, проблем е защо не е декларирано имуществото и не е спазен законът у нас, посочи Рашков.

За това кого разследва МВР от КЕВР, Рашков уточни, че се правят проверки във връзка с "Булгаргаз". В момента от няколко дни се събират доказателства, процесуално-следствени действия и може би утре ще има повече информация от тях, каза министърът.

Борисов: За къщата в Барселона не са ме питали, питат за хора отпреди 13 г.

Борисов: За къщата в Барселона не са ме питали, питат за хора отпреди 13 г.

Лидерът на ГЕРБ се чуди на комунистическия стил на Рашков