"Бюрото е възпрепятствано да изпълнява своите правомощия." Това отново заяви за Националното бюро за контрол на СРС-та неговият директор Бойко Рашков в ефира на Нова.

По думите на Рашков манипулацията идва не от кой да е, а от главния прокурор на България.

Бойко Рашков: Има неправомерно подслушвани политици

Бойко Рашков: Има неправомерно подслушвани политици

Той ще търси премиерът, президентът и НС за проблема

Бойко Рашков припомни думите на Сотир Цацаров в Народното събрание, че данните, които изнесе директорът на бюрото, са неверни.

Шефът на бюрото обаче показа заповед на главния прокурор, с която той забранява на своите подчинени прокурори да се предоставят документите, на които се основава искането за специални разузнавателни средства.

Така тези материали не могат да бъдат прочетени от работещите в службата, заради тази заповед, обясни Рашков.

Социалистите искат да чуят Бойко Рашков за СРС-та в пленарна зала

Социалистите искат да чуят Бойко Рашков за СРС-та в пленарна зала

Червените са притеснени как се прилагат СРС-та у нас

Рашков изтъкна, че бюрото е получило 3 отказа за предоствяне на материали.

По думите му заради тези откази не може да бъде приключена проверката, а самото Бюро не може да си свърши работата по контрол.

Рашко посочи, че е подготвил писмо до главния прокурор заради това безобразие, но не очаква да има отговор.

Рашков разкри отново и че има човек в Народното събрание, заподозрян за престъпление, "екзотично" дори при комунистическия режим, да не говорим за сегашната нормативна уредба, като намекна, че това е противодържавно престъпление.

Три пъти този човек е изпращал молба да разбере дали е подслушван правомерно или не, а Бюрото не може да му даде отговор. "Ние какво да му кажем", попита реторично ръководителят на бюрото.

Бойко Рашков разказа и че има бивш депутат, който съди държавата за неправомерно подслушване и е спечелил на първа инстанция. Без да посочи име, Рашков изпрати медиите да получат информация за личността на този ексдепутат.

Шефът на бюрото каза и че веществени доказателства за подслушване отиват в определени медии, но не и в Бюрото за контрол на СРС. Пред камерата на Нова телевизия беше показана като доказателство статия, посветена на Корнелия Нинова - за "скандални разговори" на председателя на БСП с Красимир Георгиев по т.нар. афера "Фронтиер" с Румен Овчаров.

В края на гостуването си Рашков обясни на водещия Виктор Николаев, че общото между двама им е, че един и същи кадровик отговаря за тях.

Бойко Рашков е убеден, че делото срещу Гатев цели да смачка Бюрото за контрол на СРС

Бойко Рашков е убеден, че делото срещу Гатев цели да смачка Бюрото за контрол на СРС

От всички СРС за 2016 г. 10% са слушаните журналисти, политици и магистрати

На Николаев му казвали "ето, столът до вас е празен", а на Бойко Рашков - "има още една година мандат". Това изтъкна Бойко Рашков.

"Все пак аз мисля, че някога в нашата страна ще има такъв главен прокурор, които ще се подчинява само на закона", завърши оптимистично Рашков.