Документът за криминална регистрация на Васил Божков е оригинален и е отпреди 1989 година. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг в Благоевград, съобщава Нова телевизия. Там в момента тече поредната акция срещу битовата престъпност в страната.

"Лицето е осъдено два пъти и след това си е прибрало в касата оригинален документ като артефакт. То си е помислило, че е по-силно от държавата и си е оставило трофей", подчерта той по повод откритата кримирегистрация на бизнесмена.

Обвинител номер едно допълни, че документите за екстрадиция на Божков вече са в Обединените арабски емирства и всичко вече е в ръцете на тамошните власти.

Откриха оръжие и криминална регистрация от 1979 г. на Божков в офиса му

Откриха оръжие и криминална регистрация от 1979 г. на Божков в офиса му

Намерени са и множество културни ценности, съхранявани в "насипно състояние"

Припомняме, на бизнесмена Васил Божков, който е задържан в Обединените арабски емирства след обявяване за международно издирване, са повдигнати вече 11 обвинения. Първоначално те бяха 7 - за организирана престъпна група, принуда, опит за подкуп на длъжностно лице, подбудителство към престъпление по служба и др. В последствие беше отделена преписка по ново досъдебно производство, свързано с твърденията за изнасилвания на жени и поръчкови убийства на бившия бизнес партньор на Божков, Найденов. Допълнително на Божков бяха повдигнати още обвинения - за търговия на влияние.

Изпратихме на ОАЕ документите за екстрадицията на Божков

Изпратихме на ОАЕ документите за екстрадицията на Божков

Това съобщиха от правосъдното министерство