300 милиона лева по-малко за полицията предвижда бюджетната рамка за 2018 година. Това веднага ядоса опозицията. Червеният депутат Красимир Янков прогнозира, че тези средства отиват в Предприятието за административни услуги. С реформата на Румяна Бъчварова то излиза от силовото ведомство и става самостоятелна структура. По мнението на Янков явно се планира този център да заработи, след като преди не бяха осигурени пари за него.

Ако управляващите продължават с хаоса в МВР, със сигурност средствата няма да стигнат, притеснен е социалистът. Според него парите за ведомството и сектора не са правилно разпределени.

Запазваме консервативна фискална политика

Запазваме консервативна фискална политика

Правителството е приело средносрочната бюджетна рамка

Напрежението между служителите е заради дисбаланса във възнаграждението. След като се предлага намаляване на бюджета, явно не се планира попълване на този недокомплект от 6500 свободен щат, опасява се още Красимир Янков. Според него явно няма да се случи и обещаното за 1000 нови полицаи.

По-малкото пари за сигурност не означава, че ще имаме повече сигурност. Сигурността изисква средства, категоричен бе той. Левицата е срещу по-малкото пари за МВР, Държавна агенция "Разузнаване" (ДАР), ДАНС. Повече пари обаче щяло да има за НСО.

Ефективната работа в сектор "Сигурност" е комплекс от ангажименти на отделните служби и МВР, смята социалистът.

Янков вижда в новото управление на силовото министерство модела на Румяна Бъчварова. Новият министър Валентин Радев е продължител на нейната политика в МВР. Няма да има реформа в МВР. Намалените средства ще се отразят на мотивацията на полицаите, подчерта Красимир Янков.