От Районната прокуратура на Бяла Слатина внесоха обвинителен акт срещу С. Димитров, С. Борисов, Г. Борисова и И. Едова от врачанското село Галиче, съобщиха от прокуратурата. Четиримата са обвинени за престъпления срещу чужди недвижими имоти.

Между 12 май 1997 г. до 28 септември 2012 г. обвиняемият Димитров съставил фалшиви частни документи - договори за покупко-продажба на земеделски земи. Той положил подпис на мястото за купувач вместо М. М. (негов баща) и ги употребил пред нотариус в Бяла Слатина, за да докаже, че М.М. е собственик на нивите, а обвиняемият придобил собствеността по давност.

През септември 2012 г. Димитров умишлено склонил С. Борисов, Г. Борисова и И. Едова да лъжесвидетелстват пред нотариус при извършвана проверка за издаване на констативен нотариален акт.

Те заявили, че М.М. е закупил нива с площ от 6.026 дка, намираща се в местността "През дола", и още една с площ от 14.458 дка в местността "Батова Могила".

Пред нотариуса в качеството си на свидетели, те потвърдили, че след смъртта на М.М. обвиняемият С. Димитров продължил да владее "наследените" ниви необезпокоявано и явно, като собствен имот.

Четиримата са обвинени в лъжесвидетелстване, а С. Димитров е обвинен и за съставяне на фалшив документ. Очаква се започване на съдебен процес в Районен съд - Бяла Слатина.