Общинският съветник на ГЕРБ в Силистра Ивайло Йорданов и съпругата му са били нападнати снощи във вилата им в село Ветрен.

Пострадали няма, но са нанесени щети, както на имота, така и на автомобила на общинаря. По първоначална информация повод за нападението е бизнес конкуренция, съобщи БНР.

Семейството се е било събрало с приятели във вилата. С тях били и двете им деца, едното от които бебе на 4 месеца. Около 21:30 часа в двора на имота нахули четирима нападатели с бухалки и пръчки в ръцете.

Те започнали да разбиват стъклата на джипа на Йорданов. По думите му, сред нападатели са синът и братът на началника на местното РПУ. Той допълни, че те са били видимо пияни.

Според данните на полицията, четирима мъже - на 42, 33, 24 и 34 годишна възраст са проникнали в частен имот, където нанесли повреди върху два автомобила - джип „Ланд Ровър" и джип „Чероки".

Те отправили закани към 28-годишния собственик на имота, който е местен бизнесмен и общински съветник в Силистра.

След получаване на сигнала за произшествието, на адреса е изпратен полицейски екип, съобщиха от пресцентъра на МВР. Срещу четиримата извършители е образувано дознание. Три от лицата са задържани в полицейския арест за 24 часа.

Мотивите за деянието се изясняват. По първоначални данни на полицията, конфликтът между двете страни е на битова основа.