Четирима са задържани заради хулиганство и побой на мъж в автобус на столичния градски транспорт, съобщават от прокуратурата.

Около 8.00 часа на 8 юни в автобус по линия № 111 четиримата арестувани демонстрирали буйно поведение. Когато един от пътниците им направил забележка, те го нападнали, нанасяйки му множество удари по главата и тялото. Агресивните мъже продължили да се държат арогантно дори след като пристигнала полиция - започнали да обиждат и заплашват униформените. Те се заканили и на шофьора на автобуса с думите: "Ти ще отнесеш всичко! Ще ви избием всичките!".

При разследването било установено, че извършителите са Ю. Костов (на 27 години), С. Иванов (на 30 години), О. Руменов (на 21 години) и В. Стойчев (на 30 години), като вече им е повдигнато обвинение. С решение на наблюдаващия прокурор четиримата са задържани за 72 часа.

Утре предстои обвиняемите да се явят в Софийския районен съд за разглеждане на искане за вземане спрямо него на мярка за неотклонение "Задържане под стража".