За днес в Пазарджишкия районен съд беше насрочено делото срещу чичото на убитите сестри Белнейски - Георги Спасов, който преди година обвини националния консултант доц. Мария Грозева и директора на пазарджишката "Съдебна медицина" д-р Ангел Фингаров, че са извършвали аутопсията на двете момичета в пияно състояние.

Това според Георги Спасов е довело до вземането на некачествени проби от телата им. Съдебните лекари заведоха иск срещу Спасов за 8 хил. лв. Днес той сключи извънсъдебно споразумение с доктор Фингаров.
"Сключихме споразумение, защото вие виждате, че той работи за "тях". Отказвам се от думите си, отказвам се от всичко, защото вместо ние да ги съдим, те мен започват да съдят. Не мога да се боря срещу тази машина сам", заяви Георги Спасов, цитиран от БНР.

"Само с д-р Фингаров постигнахме споразумение. Надявам се, че като дойде Мария Грозева, и с нея ще се разберем. Тя може да си мирише на спирт от дезинфекциите, които правят. Жалко за децата", допълни още чичото на убитите сестри Белнейски.