Георги Кузманов от Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) е на мнение, че изборът на Борислав Сарафов за временно изпълняващ функциите на главен прокурор е напълно по нормите на закона. Нямаше как да се бави процедурата след указа на президента, който обезвластява главния прокурор и да се остави луфт в изпълнението на задълженията на обвинител номер едно, каза Кузманов пред БиТиВи.

Той обясни, че не вижда какъв по-голям дебат можело да се направи в Прокурорската колегия на ВСС. Висящите проверки срещу Сарафов никога не са били разглеждани от Прокурорската колегия във ВСС. Всеки може да подаде сигнал срещу всеки с цел да осуети конкретното кариерно разрастване, каза Кузманов и добави, че ВСС ще изчакат, за да видят как ще се развият проверките. "Ако срещу господин Сарафов се стигне до повдигане на обвинение, той ще бъде отстранен от длъжност", посочи Кузманов.

Той е сигурен, че Сарафов има желанието и ще направи промените в прокуратурата, които декларира с встъпването си в длъжност като временно изпълняващ функциите на главен прокурор.

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

Атанаска Дишева не вярва Сарафов да хвърли оставка

Не вижда опит за излизане от прегръдката между прокуратурата и политиката